ENEN
kaikki kategoriat

teollisuus Uutiset

Sinä olet täällä : Etusivu> Uutta > teollisuus Uutiset

Lyhyt esittely HVOF-ruiskutusprosessista

Aika: 2022-08-02 Osumat: 38

High speed oxy-fuel (HVOF) ruiskutus toimii sekoittamalla nestemäistä polttoainetta ja happea, joka syötetään polttokammioon ja sytytetään. Tuloksena olevalla kaasulla on erittäin korkea lämpötila ja paine, joka suihkutetaan suuttimen läpi yliäänenopeuksilla. Suurinopeuksiseen kaasuvirtaan ruiskutetaan jauhetta, joka osittain sulaa. Kuuman kaasun ja jauheen virta suuntautuu pinnoitettavaa pintaa kohti. Tuloksena olevalla tiheällä pinnoitteella on alhainen huokoisuus ja korkea sidoslujuus [1], mikä tarjoaa monia etuja, kuten korroosionkestävyyden.  

HVOF-ruiskutuksen ominaisuudet ovat: suuri suihkunopeus, matalampi liekin lämpötila kuin räjähdysaineruiskutuksessa, sopii kovametallipinnoitukseen. HVOF-ruiskutusta käytetään ensisijaisesti korkealaatuisten kermettien kuten WC/Co ja WC/Co/Cr pinnoitteiden levittämiseen. Pinnoitteen paksuus on yleensä 0.1-2 mm. HVOF-ruiskupinnoitteiden tunnusomaisia ​​piirteitä ovat niiden alhainen huokoisuus noin 1-2 tilavuus-%:ssa ja alhainen oksidipitoisuus alueella 1-2 paino-%. Sidoslujuus ylittää usein 80 MPa. Näitä pinnoitteita voidaan käyttää useissa suunnittelu- ja valmistussovelluksissa komponenttien pintaominaisuuksien parantamiseksi. Tämä mahdollistaa kustannustehokkaiden ja suorituskykyisten osien valmistuksen, jotka on valmistettu edullisista tai kevyistä materiaaleista, joilla on toimiva pinta.

High Velocity Oxygen Fuel (HVOF) ruiskutus on lämpösuihkupinnoitusprosessi, jota käytetään parantamaan tai palauttamaan komponentin pintaa (ominaisuuksia tai geometriaa). Tämä pintatekniikka mahdollistaa paremmin laitteiden käyttöiän pidentämisen lisäämällä eroosion- ja kulutuskestävyyttä sekä korroosiosuojaa. HOVF-ruiskutus on laajalti käytetty menetelmä kovametallin valmistuksessa. Yliääniruiskutustekniikan käyttö voi vahvistaa sementoitujen kovametalliosien pintavahvistuskäsittelyä, mikä tekee siitä sopivamman vaativiin työolosuhteisiin eri teollisuudenaloilla, kuten konevalmistuksessa, ilmailuteollisuudessa, kuljetusenergiassa ja petrokemianteollisuudessa.

HVOF-ruiskutuksen edut muihin lämpöruiskutusprosesseihin verrattuna liittyvät ensisijaisesti pinnoitteen laadun parantumiseen,
kuten:

Vahvempi sidos alla olevaan alustaan ​​ja parempi koheesiolujuus pinnoitteen sisällä
Parempi kulutuskestävyys kovempien ja kovempien pinnoitteiden ansiosta
Korkeampi kovuus johtuen karbidifaasien vähemmän hajoamisesta
Parannettu korroosiosuojaus pienemmän paksuuden huokoisuuden ansiosta  
Paksumpi pinnoite pienempien jäännösjännitysten ansiosta   
Viime vuosina, kun ihmisten vaatimukset pinnoitteen suorituskyvylle ovat parantuneet entisestään, suurin osa tutkijoista on kehittänyt yliääniliekkisumutusta ja yliääniplasmasumutusta alkuperäisellä pohjalla jatkuvan innovaation avulla. Samaan aikaan he ovat peräkkäin kehittäneet laserruiskutusta, reaktiolämpösumutusta Prosesseja, kuten ruiskutusta ja kylmäruiskutusta.
Zoncolla on erilaisia ​​pinnanvahvistustekniikoita, mukaan lukien rikas kokemus yliääniruiskutuksesta, tarjotakseen asiakkaille ratkaisuja erilaisiin ongelmiin. Saat lisätietoja tuotteista vierailemalla verkkosivustolla: https://www.zonco-carbide.com/    

Kuumat kategoriat